Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες Πάτρα 2019

Μία όμορφη θάλασσα η τελετή έναρξης των Μεσογειακών Παράκτιων της Πάτρας (pics)

Το ταξίδι του Πατρέα στη Μεσόγειο άρχισε χθες και μάλιστα με τους καλύτερους οιωνούς.

Το ταξίδι του Πατρέα στη Μεσόγειο άρχισε χθες και μάλιστα με τους καλύτερους οιωνούς. Ο γλάρος της Πάτρας περιδιαβαίνει τη θάλασσα των ποιητών και των λογίων, των θρησκειών και των μεγάλων πολιτισμών. Ταξιδεύει στο χώρο, το χρόνο και την ιστορία της Μεσογείου.

Αυτή τη θάλασσα είχε ως επίκεντρο η Τελετή Εναρξης των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, των Αγώνων της Πάτρας, της Ελλάδας, της Μεσογείου και όλου του (αθλητικού) κόσμου...

Μια φαντασμαγορική και άκρως συγκινητική τελετή που έφερε θύμησες του 2004 και έδωσε ξανά έναν τόνο επιτυχίας, αισιοδοξίας και ανάτασης στη χώρα και τους Ελληνες.

Οι ΙΙ Μεσογειακοί Αγώνες, οι Αγώνες της Πάτρας και της Ελλάδας που επέστρεψε στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, μπήκαν στις ράγες και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία.

Αυτό φανέρωσαν χθες το βράδυ στην Τελετή Εναρξης, ο κόσμος που γέμισε τα κεντρικό στάδιο της εγκατάστασης «Αρτεμις», οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι και όλοι οι όσοι συνέδραμαν σε αυτή.

Πέραν της συγκίνησης που σκόρπισε η Τελετή Εναρξης, οι αναφορές σε αυτή στα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού έδωσαν τον τόνο της επιτυχίας.

Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ανά τη χώρα φιλοξένησαν το γεγονός και σε πολλές περιπτώσεις με πηχυαίους τίτλους. «Λαμπρή και φαντασμαγορική», ήταν ο χαρακτηρισμός που έδωσαν τα περισσότερα ΜΜΕ στις αναφορές τους.

«Το ταξίδι της κόκκινης μπάλας» και «Φιλία, αγάπη, συναδέλφωση», ήταν επίσης δύο από τους τίτλους που κυριάρχησαν.

Στους τίτλους των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων κυριάρχησε και η παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, ο οποίος ήλθε στην Πάτρα, ειδικά για την Τελετή Εναρξης των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Πέραν του διαδικτύου, σημειώθηκε καταιγίδα στα Social Media. Οσο για τους επίσημους λογαριασμούς της Οργανωτικής Επιτροπής στο Facebook και στο Instagram, αυτοί αύξησαν κατακόρυφα τον αριθμό των επισκεπτών τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την ώρα της Τελετής Εναρξης διπλασιάστηκαν οι μοναδικοί επισκέπτες στην επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων.

Οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες, "ένα αναπτυσσόμενο σχέδιο", όπως το αποκάλεσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Amar ADDADI, φαίνεται να βρίσκουν στην Πάτρα ένα φιλόξενο λιμάνι...

«Μια όμορφη θάλασσα, μια όμορφη ακτή, ένα όμορφο καλοκαίρι, τη μοναδική θάλασσα, τη μοναδική ακτή, το μοναδικό καλοκαίρι», όπως έγραψε κάποτε ο ποιητής Νίκος Εγγονόπουλος.

Αυτοί οι Αγώνες μπορούν να είναι μοναδικοί: η Τελετή Εναρξης έγραψε τον πολλά υποσχόμενο πρόλογο τους και η Ελλάδα που επιστρέφει στο παιχνίδι έχει και την επιθυμία και την εμπειρία και την τεχνογνωσία να τους φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία και να τους καταστήσει μοναδικούς και αλησμόνητους στο πέρασμα του χρόνου.

Μοναδικό είναι και το ταξίδι του Πατρέα, το οποίο άρχισε χθες. Ας το απολαύσουμε με όλες τις αισθήσεις μας!











Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x